Școala și familia prin proiecte eTwinning

Platforma eTwinning este o comunitate a școlilor din Europa și a devenit parte integranta a Erasmus +Programul UE pentru Educație, formare, Tineret și Sport. Prin eTwinning, profesorii împărtășesc idei, fac schimburi de experiență, comunică și învăță unii de la alții. Este importantă și utilă pentru elevi și profesori prin cursuri, evenimente, proiecte, grupuri, forumuri, webinare.

Sunt înscrisă în eTwinning din 2013 și am participat la multe activități, la unele obținând certificate de calitate: „In autumn” 2014, „School and family” 2014, „Arts Hopscotch” 2014, „School and family” 2021.

De asemenea, am participat la o serie de evenimente eTwinning:  Safer International Day for children, Instrumente de comunicare integrate în eTwinning, Smile and math and code with water drops, International Women s  Day, Stop Buylling. Am și creat evenimente în eTwinning: 9 Mai – eTwinning Day, The Earth Day, 21 martie, Word Poetry Day, Și cei mici pot face fapte mari, 5 Iunie – Ziua Mondiala a Mediului, Salvați  Pădurile, 2.02.2022 – Ziua Internațională a Cititului Împreună, 15.02.2022, Ziua Națională a Cititului în România, Mărțișor în dar, 14 March Pi  Day.

Un proiect eTwinning în care am fost fondator este School and Family, avand partener turc.  Am ales o temă comună și accesibilă, pentru a avea câți mai mulți parteneri. În cadrul acestui proiect, au participat 68 de profesori si 7 elevi – la grădiniță fiind mai greu cu participarea directă a preșcolarilor. Am obtinut si certificate de calitate. Proiectul „School and family” a avut  membri din Republica Moldova (un număr destul de mare), Croația, Grecia, Turcia (foarte mulți parteneri), Polonia, Cipru, Armenia si Portugalia. Proiectul s-a desfășurat pe 6 luni calendaristice, august fiind închiderea proiectului.

Prezentarea Activitatilor in padlet padlet.com/oana13910/school-and-family-miwi4m2z225bb9sn

 

Made with Padlet

 

Grădinița cu Program Prelungit nr. 10 Buzău, România

Familia și școala sunt repere fundamentale pentru viață. Educația începe în familie, ea fiind primul grup social al copilului, în care dobândește convingeri, norme, valori necesare integrării copilului în viața școlară, în cadrului grupului de „Șapte ani de acasă”. Educația este un proces lent, care are loc treptat, care ar trebuie să aibă continuitate  de la școală, acasă și de acasă la școală. Cele două componente sunt absolut necesare în strânsă legătură. În funcție de interacțiunile primite, copilul va manifesta atitudini generale cu alți indivizi, cu îndatoririle pe care le va avea, formându-și caractere și conduite. Copiii au nevoie de exemple plăcute și benefice pentru societate, exemple care se bazează pe răbdare, înțelegere, devotament, îndrumare și toleranță.

Subiectele proiectului au fost  de actualitate și foarte frumoase, ușor de derulat, fiind:

  • Prezentarea școlii, a orașului și a țării!
  • Tradiții și obiceiuri – Paștele Ortodox/ Paștele Catolic!
  • Școala și familia în online!
  • Familia, școala și activitățile cu părinții!
  • Vacanța de vară, locuri de vizitat, destinații de vacanță!
  • Evaluarea și transmiterea rezultatelor!

Am folosit  materiale în fișiere, imagini și am creat pagini pentru fiecare activitate.  Am împărtășit experiențe și am comunicat prin mesaje, mail, forum, iar la final am acordat diplome.

 

prof. Nicoleta Rîșnoveanu

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10, Buzău (Buzău) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/nicoleta.risnoveanu

Articole asemănătoare