Propuneți un articol

 

EDICT – Revista educației (ISSN 1582 – 909X) este o revistă internațională, care acceptă pentru publicare articole în limbile română, engleză și franceză.

Puteți propune un articol educațional pentru a fi publicat în EDICT – Revista educației utilizând formularul de pe platforma iTeach (iteach.ro sau suntprofesor.ro), dedicată cadrelor didactice și personalului din sistemul de învățământ:

  • În contul dvs. de pe platforma iTeach, accesați secțiunea Reviste.
  • Publicarea este gratuită.
  • Evaluarea și validarea articolului se face în 1-2 zile. Pentru fiecare articol înscris, primiți un răspuns în maxim 3 zile.

Publicare în reviste de specialitate. Revista EDICT publică gratuit texte în domeniul pedagogie – științele educației – didactici, centrate pe experiențele cadrelor didactice, semnificația teoriei și contribuția metodelor didactice pentru performanța școlară, precum și texte care abordează statutul categoriei profesionale, DPC, orientări noi în pedagogie și didactică. Revista nu publică proiecte de unități de învățare, Specialitatea revistei corespunde domeniului pedagogie – științe ale educației. Alte domenii (chimie, biologie, literatură, matematică etc.) sunt acoperite în măsura în care articolul vizează didactica disciplinei și nu domeniul științific. (De exemplu, o analiză literară sau o demonstrație matematică sunt mai potrivite pentru o revistă literară, respectiv matematică, însă dacă articolul include modalități prin care conținutul poate fi abordat cu elevii, atunci se califică pentru publicarea în revista EDICT.)

Publicarea articolelor în revistă cu ISSN. EDICT are ISSN 1582 – 909X, număr serial pentru publicații periodice acordat de Biblioteca Națională a României. Acesta este afișat și pe portalul internațional ISSN: https://portal.issn.org/resource/ISSN/1582-909X.

Adeverință. EDICT- Revista educației este o revistă cu acces deschis (open-acces). Articole se pot verifica oricând online, precum și ISSN-ul revistei. În mod normal, nu sunt necesare adeverințe pentru articolele publicate în revistele cu acces deschis – comunicați doar adresa web unde poate fi consultat/ verificat. Pentru a-l adăuga la un portofoliu în format tipărit, printați articolul, precum și coperta și cuprinsul numărului respectiv al revistei, pe care le preluați din secțiunea Arhiva.

O procedură care solicită adeverință pentru un articol publicat într-o revistă cu acces deschis (OA – open access) este anacronică, partinică/ discriminatorie și dă dovadă de amoralitate. Contestați procedura!

Dacă totuși aveți nevoie de adeverință, aceasta se eliberează în format digital, gratuit, doar pentru membrii cu activitate pe platforma iTeach – vă sunt necesare cel puțin 300 de puncte iTeach pentru a vi se elibera adeverințele pentru articolele publicate de dvs. în revista EDICT din 2001 și până în prezent.

O revistă cu reputație. Revista are un colectiv redacțional de excepție, format din experți și practicieni în educație: edict.ro/colectiv-redactie

Revista EDICT și-a câștigat, în timp, recunoașterea ca revistă importantă în peisajul educațional românesc. Exemple de referințe:

Alte informații utile despre publicarea articolelor de specialitate/ educaționale în reviste cu ISSN: