Resurse digitale pentru predarea operațiilor de înmulțire

Ce este necesar de știut referitor la predarea online? Odată cu tranziția recentă a multor domenii spre mediul online, educația a fost, la rândul ei, nevoită să se adapteze noilor cerințe pentru a continua să satisfacă nevoile elevilor și ale cadrelor didactice. Această tranziție, care vine cu anumite dificultăți, ne-a determinat și ne-a forțat să căutăm și să ne însușim anumite proceduri și resurse digitale care să ne ajute la transformarea acestei provocări în oportunități de învățare și dezvoltare și să oferim o educație de calitate la distanță.

Dacă până acum, metodele de predare erau clasificate în două categorii (clasice, respectiv moderne), pandemia generat o nuanțare a acestei distincții, incluzând un nou criteriu pentru a alege cele mai potrivite metode: posibilitatea de a fi utilizate în mediul online.

Metodele pedagogice moderne trebuie adaptate și reinventate astfel încât să poată fi implementate și în cadrul lecțiilor online. Pentru ca lecțiile la distanță să fie interactive, se recomandă a se utiliza cât mai multe aplicații informatice, astfel încât elevii să fie atrași, motivați și implicați.

În clasa din mediul virtual de învățare, lecțiile online pot prezenta același conținut și pot fi dezbătute, iar interacțiunea poate exista la fel ca și în lecțiile convenționale.

Acest tip de învățământ permite cadrului didactic să personalizeze cursurile, introducând link-uri, slide-uri PowerPoint, documente de tip audio și video în clasa sa virtuală.  Astfel elevul devine un „căutător de cunoaștere, mai degrabă decât un depozit” (Freire, 1970).

Oferim în continuare câteva exemple de resurse educaționale digitale pentru o abordare online sau mixtă a operațiilor de înmulțire:

www.tablainmultirii.ro/tabla-inmultirii-cu-3.html
wordwall.net/ro/resource/3940564/inmultirea
wordwall.net/ro/resource/2080455/inmultirea
www.agendainvatatorului.ro/clasa-a-ii-a/matematica-si-explorarea-mediului/inmultiri-cu-9-10-si-joc-bingo–218
wordwall.net/ro/resource/7057539/inmultirea
wordwall.net/ro/resource/7432345/matematica/recapitulare-%c3%aenmul%c8%9birea
wordwall.net/ro/resource/6774997/inmultirea
www.tablainmultirii.ro/jocuri/
www.liveworksheets.com/bc1361013ak

https://www.youtube.com/watch?v=07pyNmDh9cE (Înmulțirea pe degete când un factor este 9)

https://www.youtube.com/watch?v=j3Apc2neIy4 (Tabla înmulțirii cu 9)

La distanță de această perioadă de predare online, realizăm cu mare bucurie că provocare de care a avut parte cadrele didactice precum și toată această pregătire asiduă pentru perfecționarea în predarea prin folosirea resurselor digitale, este de un mare folos în prezent în căutarea de a răspunde noilor nevoi ale elevilor de a participa la activități cât mai atractive și pe gustul lor, răspunzând cerințelor de implementare a noii tehnologii.

 

prof. Diana-Mihaela Recea

Școala Gimnazială, Viișoara (Cluj) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/diana.recea

Articole asemănătoare