Jurnalul copiilor

Noul proiect, „Jurnalul copiilor”, al Grădiniței Santa Maria del Mar din Constanța, are deja trei ediții de știri publicate, ediții în care, prin intermediul elevilor, sunt prezentate evenimentele, activitățile, dar și facilitățile de care beneficiază fiecare copil înscris în instituția noastră. Practic, acest jurnal de știri este o altă modalitate de prezentare și totodată, o altă formă de publicitate.

„Jurnalismul este capacitatea de a face față provocării de a umple spațiul.” – Rebecca West

În contextul acesta pandemic, când toate lucrurile importante s-au desfășurat online, deviza noastră rămâne neschimbata. „Educație de calitate”, este subiectul, scopul și direcția în jurul cărora ne dezvoltăm activitățile și principiile.

Jurnalul copiilor oferă cadrelor și copiilor posibilitatea de a transmite tuturor urmăritorilor atât gândurile și dorințele noastre, cât și planurile și rezultatele activităților desfășurate în instituție. Din acest motiv, acest proiect poate fi integrat în secțiunea activităților de bune practici, acesta fiind un proiect local autentic.

Copiii sunt viitorul societății noastre, motiv pentru care obligația morală și profesională pentru dezvoltarea lor armonioasă și completă ne revine noua, adulților.

Prin acest proiect, copiii învață să-și înlăture temerile de exprimare liberă în public, fiind o provocare atât în dezvoltarea limbajului, a vocabularului, a dicției, cât și a persuasivității.

Proiectul are o întreagă echipă în spate: este prezentat de cei doi moderatori, elevi în clasa a III-a,  două eleve jurnaliste (reporteri) eleve în clasa a II-a, precum și Florența-Daniela Dodu, editor de știri (educator în învățământul preșcolar) și Eliza Pufleanu – director general.

Mulțumită circumstanței, noi ne putem numi o familie în care dezvoltarea copiilor în direcții strălucite a devenit un scop foarte bine conturat, acesta fiind un model exemplar pentru noua generație de viitori adulți.

Jurnalul copiilor – Ediția a 3-a: https://youtu.be/m_0wULr_bhM

 

prof. Eliza Pufleanu

Grădinița Santa Maria del Mar, Constanța (Constanţa) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/eliza.pufleanu

Articole asemănătoare