Proiectul VET4SCAPE și ciocolata LITTLE JOY

Echipa proiectului „Vocational Educational Training For Skills, Competence And Practice For Economy” – acronim VET4SCAPE – din cadrul Colegiului Economic ,,Delta Dunării” Tulcea, (proiect despre care v-am informat în articolul VET4SCAPE – un nou proiect oportunist, articol publicat pe 26 noiembrie 2017 în prezenta revistă –  „Edict- Revista educației”), a participat în perioada 25 februarie – 3 martie 2018 la mobilitatea C1 ce a avut loc la Vidin- Bulgaria, iar ca gazdă a avut școala „Profesionalna gimnazia Asen Zlatarov”.

La această primă mobilitate, la care au participat și elevii, echipa a fost reprezentată de elevii: Carp Cosmin –Alexandru, clasa a X-a C, Ene Bianca- Iuliana, clasa a X-a E, Gherman Diana-Gabriela, clasa a X-a E, Nedelciu Alexandru-Cătălin clasa a XI-a E și profesorii: Raluca-Oana Andronic și Ifrim Florentina – coordonator de proiect în cadrul unității noastre de învățământ.

În  cadrul acestei mobilități, elevii au participat  la  pretestări și testări din manualul „MARKET LEADER – 3rd edition – BUSINESS ENGLISH”.

O altă activitate a fost crearea și comercializarea produselor realizate de Junior Achievement, elevii trebuind să înființeze înainte de mobilitate o mini-companie, să îi creeze logo-ul și sloganul, să poată cu materialele primite pe grupe să  realizeze un produs ce putea fi util fiecăruia.

Se cuvine să facem precizarea că proiectul VET4SCAPE în care suntem parteneri a impus crearea acestei mini-companii, care să îi ajute pe elevii de azi să devină antreprenorii de mâine, în cadrul calificării pe care aceștia o urmează la Colegiul Economic ,,Delta Dunării” Tulcea.

După multe încercări în a alege produsul pe care am putea să îl realizam și să ne bucurăm de el – elevii fiind copii încă și apreciind dulciurile – s-a născut ideea de a produce ciocolată.

Astfel, s-a născut S.C. MINIDDARO S.R.L., cu obiectul de activitate „Producerea și comercializarea produselor de ciocolată”. Sub coordonarea a doi profesori de specialitate ai catedrei Turism-Alimentație-Comerț – prof. Ifrim Florentina și prof. Chesaru Nicoleta, echipa, alcătuită din 14 elevi din clasele a X-a și a XI-a, calificările Tehnician în turism și Tehnician în gastronomie aparținând domeniului Turism și alimentație, a dorit să își bucure colegii cu un dulce de casă sănătos și gustos.

Iată ce spun micii antreprenori de azi:

Ciocolata „LITTLE JOY” a luat viață, va fi ciocolata pe care o vom comercializa pentru elevii Colegiului, cu ocazia diferitelor evenimente realizate în cadrul acestuia. Am produs și am comercializat până acum cu ocazia Zilei îndrăgostiților, de Mărțișor și nu numai…

LITTLE JOY poate fi bucuria fiecărui copil într-o zi obișnuită dar și atunci când dorești să îți bucuri colega de bancă sau prietena cu o ciocolată de casă energică și gustoasă, realizată de noi, micii antreprenori care își doresc să vă facă ziua mai frumoasă.

Eforturile elevilor în urma participării la activitățile desfășurate în cadrul acestei mobilități, despre care vorbeam anterior, au fost încununate și de Certificatul de participare și Certificatul Europass –ul pe care le-au primit.

Următoarea mobilitate, activitatea C2, va fi curând, în Portugalia, în perioada 11-18 aprilie 2018. Vom reveni după aceasta cu  noi informații.

Referințe:
Mocanu, Camelia-Domnica (2017). VET4SCAPE – un nou proiect oportunist. În: „Edict- Revista educației”, nr. 11/2017. Online: https://edict.ro/vet4scape-un-nou-proiect-oportunist/

prof. Camelia-Domnica Mocanu

Colegiul Economic Delta Dunării, Tulcea (Tulcea) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/camelia.mocanu

Articole asemănătoare