Învățarea limbilor străine folosind aplicații mobile și platforme de învățare online

În ultimii ani, predarea limbilor străine a cunoscut o creștere semnificativă ca urmare a apariției metodelor și tehnologiilor inovatoare care îmbunătățesc procesul de învățare. Oamenii pot învăța limbi străine oriunde, oricând, datorită accesului la internet și a dispozitivelor mobile. Aplicațiile mobile și platformele de învățare online au permis celor doritori să învețe limbi străine să aibă acces la materiale educaționale de oriunde și oricând, fără a fi nevoie să fie prezenți personal la școală sau în sala de clasă. Acest lucru a făcut învățarea limbilor străine mai ușoară și mai adaptabilă.

Există o gamă variată de aplicații și resurse online care ajută la învățarea limbilor străine, de la exerciții interactive și lecții video până la aplicații pentru jocuri și teste. Acest lucru le permite utilizatorilor să selecteze resursele care se potrivesc cel mai bine stilului lor de învățare.

Cursurile online și aplicațiile mobile permit fiecărei persoane să învețe in ritmul propriu. Utilizatorii își pot crea propriul program de învățare și se pot focusa pe domeniile sau abilitățile de interes. Multe aplicații și platforme de învățare online se îmbunătățesc în mod regulat pentru a include cele mai noi informații și tendințele în învățarea limbilor străine. Prin urmare, utilizatorii pot accesa un conținut care este în mod constant actualizat.

Aplicațiile și platformele online oferă, de obicei, instrumentele necesare pentru a urmări progresul cursanților pe parcursul procesului de învățare. Utilizatorii pot urmări cât de bine se descurcă în diferitele aspecte ale limbii străine și cât de mult au învățat. Pentru cei care doresc să învețe o limbă străină, aceste resurse oferă flexibilitate și accesibilitate.

În comparație cu orele de curs tradiționale sau lecțiile private, o multitudine de resurse online pentru învățarea limbilor străine sunt mai ușor de accesat. Pentru cei cu bugete limitate, există, de asemenea, opțiuni care sunt gratuite sau ieftine.

Exemple de aplicații mobile și platforme de învățare online pentru învățarea limbilor străine:

Duolingo este una dintre cele mai utilizate aplicații pentru învățarea limbilor străine. Această aplicație îmbunătățește abilitățile lingvistice prin lecții interactive și jocuri.

Rosetta Stone se concentrează pe îmbunătățirea pronunției corecte și a înțelegerii orale, folosind tehnici de repetiție și exerciții de ascultare. Utilizatorii învață o limbă străină prin imersiune, fără a avea nevoie de traduceri sau explicații în limba maternă. Alternativ, folosește exerciții de ascultare, sunete și imagini pentru a ajuta utilizatorii să înțeleagă și să asocieze cuvintele și expresiile în limba pe care își doresc să o învețe. Rosetta Stone se concentrează pe îmbunătățirea pronunției corecte și a înțelegerii auditivelor.

Babbel este o platformă de învățare a limbilor străine care este renumită pentru abordarea sa care se concentrează pe practicarea limbii străine în viața reală și pe comunicarea eficientă. Babbel oferă lecții structurate și practice care se concentrează pe vocabularul și expresiile care sunt folosite în situații reale. Această aplicație ajută utilizatorii să asimileze rapid cuvinte și fraze utile pentru a se descurca în diferite situații.

HelloTalk este o aplicație care îi conectează pe utilizatori cu vorbitori nativi ai limbii pe care își doresc să o învețe, facilitând o atmosferă interactivă pentru învățare.Partenerii de învățare pot oferi feedback și să corecteze cursanții, dacă și când este cazul, în timp real, ceea ce este benefic pentru îmbunătățirea pronunției și gramaticii.

AnkiDroid este o aplicație excelentă pentru a învăța cuvinte și expresii într-o limbă străină dacă utilizatorii preferă să învețe utilizând cardurile cu flashcarduri.

BBC Languages (bbc.co.uk/languages) oferă informații culturale, videoclipuri și exerciții în mai multe limbi străine pe lângă cursuri.

DuoLingo Web (duolingo.com) oferă acces la aceleași lecții și exerciții ca aplicația mobilă, fiind o platformă excelentă pentru a consolidarea cunoștințelor.

Livemocha (livemocha.com) oferă o comunitate globală de vorbitori nativi și exerciții de învățare a limbilor.

Tandem (tandem.net) oferă o platformă web care permite utilizatoriloe să găsească parteneri pentru a practica limba străină pe care își doresc să o învețe.

Open Culture (openculture.com/freelanguagelessons) oferă o listă impresionantă de resurse gratuite pentru învățarea limbilor străine, inclusiv cursuri online, materiale audio și cărți electronice.

Coursera (coursera.org) poate fi o opțiune excelentă pentru a învăța limbi străine deoarece oferă o gamă largă de resurse, conținut de înaltă calitate și flexibilitate. Deși multe cursuri de limbă pe Coursera sunt plătite, există și opțiuni gratuite. O gamă largă de cursuri de limbă străină oferite de Coursera au fost dezvoltate de instituții de învățământ din întreaga lume. Acest lucru permite utilizatorilor să aleagă un curs care se potrivește nivelului de cunoștințe și intereselor specifice. Coursera oferă nu numai cursuri video și lecții scrise, ci și materiale suplimentare, teste practice, forumuri de discuții și exerciții care ajută la perfecționarea abilităților lingvistice.

YouTube (youtube.com) are numeroase canale care oferă lecții de limbă străină gratuite. Utilizatorii pot vizualiza diferite canale pentru limba specifică pe care își doresc să o învețe.

Există o mulțime de opțiuni pentru învățarea limbilor străine atat aplicații mobile cât și platforme de învățare online. Astăzi, poate mai ușor decât altădată, cei care își doresc să învețe o limbă străină și cei care își doresc să își dezvolte abilitățile lingvistice pot alege resursele care se potrivesc cel mai bine stilului și obiectivelor de învățare.

Începeți să învățați o limbă străină, indiferent de vârstă. Nu există moment mai bun decât acum pentru a începe să învățați o limbă străină. Învățarea unei limbi noi stimulează creierul și poate reduce riscul de boli neurodegenerative precum Alzheimerul, conform cercetărilor în domeniu.  Fiecare pas contează, fie că alegeți să luați cursuri online, să utilizați aplicații mobile sau să vă înscrieți în persoană, nu uitați că învățarea unei limbi străine este o experiență care îmbunătățește viața într-o varietate de moduri.

Link-uri utile:
bbc.co.uk/languages
duolingo.com
livemocha.com
tandem.net
openculture.com/freelanguagelessons
coursera.org
youtube.com

 

prof. Carmen-Lidia Nistor

Școala Gimnazială Mihai Eminescu, Brăila (Brăila) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/carmen.nistor

Articole asemănătoare