Aplicația LearningApps

LearningApps este un instrument versatil pentru cursanți, profesori și formatori care doresc să utilizeze sau să creeze o varietate de activități diferite pentru a practica întreaga gamă de sisteme lingvistice (gramatică, vocabular și pronunție) și abilități lingvistice (citire, ascultare, vorbire și scris).

LearningApps (learningapps.org) este foarte ușor de utilizat, cu un tutorial complet pe pagina de pornire, care explică toate caracteristicile. Vă puteți crea propriile activități de la zero, folosind unul dintre șabloanele furnizate sau puteți adapta activitățile deja create. Introduceți un cuvânt cheie sau alegeți o categorie de explorat și, când găsiți o activitate care vă place, puteți „crea o aplicație similară” cu propriile idei și apoi să o împărtășiți cu elevii. Sarcinile practice pot fi realizate în câteva minute și le puteți utiliza din nou salvându-le în contul dvs. – crearea unui cont este gratuită!

Nivel de limbă și abilități

Activitățile LearningApps pot fi utilizate cu toate nivelurile de cursanți. Puteți crea, de exemplu, o activitate simplă de potrivire a cuvintelor și imaginilor pentru cursanții de nivel scăzut sau să concepeți o sarcină mai complexă de scriere a unei scrisori formale versus informale pentru cursanții mai pricepuți. Când căutați activități gata făcute, există un filtru pe care îl puteți folosi, mergând de la nivel elementar la nivel de educație suplimentară. Activitățile LearningApps pot fi folosite sau create pentru a exersa vocabularul, gramatica sau pronunția. Atât profesorii cât și elevii puteți crea, de asemenea, activități pentru a exersa înțelegerea ascultării sau a citirii sau pentru a învăța sau exersa un limbaj funcțional pentru vorbire sau scriere.

Conținut de învățare a limbilor străine

Există o serie de șabloane pentru limbaj simplu sau activități axate pe abilități. Există jocuri și teste, cum ar fi potrivirea, identificarea, clasificarea, completarea golurilor, cuvinte încrucișate, completarea răspunsurilor, ordonarea, punerea lucrurilor pe linie și sarcini cu opțiuni multiple. De asemenea, puteți să încărcați texte, imagini, audio sau video realizate de dvs. sau autentice atunci când creați sau adaptați activități. Există o funcție pentru introducerea textului pentru a crea conținut audio – util dacă doriți să oferiți cursanților modele de pronunție. Feedback și sugestii pot fi adăugate pentru a ajuta cursanții să obțină răspunsurile corecte și să înțeleagă de ce răspunsul lor este corect sau greșit.

Interacțiune socială

Sarcinile pot fi finalizate individual și apoi partajate sau pot fi realizate în perechi sau grupuri la clasă sau acasă. Unele activități LearningApps au, de asemenea, casete de chat în care elevii și profesorii pot adăuga comentarii în timpul jocurilor și există unele sarcini competitive mai sofisticate pe care cursanții le pot juca în grupuri pentru a concura între ei. Pe lângă faptul că interacționează între ei pentru a face activitățile, elevii se bucură să lucreze între ei pentru a crea activități pe care le pot face colegii lor. Ei pot colabora la alegerea tipului de sarcină, găsirea materialelor adecvate și gândirea la sugestii și feedback.

Învățarea prin limbaj

Datorită ușurinței cu care profesorii și cursanții pot crea activități folosind un videoclip sau un text pe un anumit subiect, LearningApps este o platformă excelentă pentru crearea de activități pe care elevii le pot folosi pentru a construi cunoștințe în materiile școlare. În categoria „Engleză ca limbă străină” există o subcategorie „CLIL” în care există o serie de activități gata pregătite care pot fi utilizate așa cum sunt sau adaptate pentru un anumit grup de cursanți. De exemplu, există videoclipuri scurte despre o varietate de subiecte. Cursanții urmăresc și finalizează sarcini pre vizionare, în timpul vizionării și post vizionare care le verifică înțelegerea.

 

prof. Cristina Erika Hogye

Scoala Gimnaziala I.L. Caragiale, Baia Mare (Maramureş) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/cristina.hogye

Articole asemănătoare