Proiectul Erasmus+ „Water, Wind and Sun – Ecology Can Be Fun”

În perioada 06-11.10.2019 în cadrul proiectului Erasmus+  Water, wind and sun – ecology can be fun, o echipă a Școlii Gimnaziale nr 7 Buzău formată din 5 elevi ( Bardaș Vlad, Ioan Diana, Dîscă Inola, Stoica Mario și Preda Alexandru) și 3 cadre didactice (prof. coordonator Ivan Iuliana, prof. Bicoiu Mariana si prof. Ungureanu Andreea) au participat la schimbul pe termen scurt de grupuri de elevi în Alytaus Panemunes pagrindine mokykla , Alytus, Lituania. La întoarcerea din Lituania, elevii și profesorii au vorbit despre experiența lor în „Lituania verde, confortabilă și neatinsă”, cu curățenia, aerul proaspăt, calmul și respectul față de natură, cu bunii lor vorbitori de engleză, cu respectul față de educație și generațiile viitoare.

Schimbul  pe termen scurt de grupuri de elevi a inclus mai multe acitivități printre care enumerăm: vizitarea școlii Alytaus Panemunes pagrindine mokykla, o întâlnire la Primăria orașului Alytus cu doamna Viceprimar, care ne-a asigurat de tot sprijinul pentru derularea activităților proiectului și a încurajat elevii prezenți să protejeze natura cu toate mijloacele posibile.

Elevii au vizitat  o centrală termoelectrică Elektrenai Power Plant, unde inginerul de serviciu le-a explicat elevilor procesul de obținere a curentului electric, Muzeul Energiei și Tehnologiei din Vilnius, unde elevii și profesorii prezenți au putut vedea  ce se afla în interiorul unui cazan de abur sau cum arată paletele unei turbine,  National Visitors Centre of Protected Areas (Centrul Național de Vizitatori pentru Zonele Protejate) in Vilnius – o plimbare minunată prin toate zonele protejate ale Lituaniei,  Kaunas University of Technology, precum și participarea la diverse workshop-uri:  workshop despre sursele de energiei regenerabilă și energie, activitate educațională „Soarele în cultura lituaniană”, lecția de geografie privind resursele de energie regenerabilă, lecții educaționale despre moștenirea culinară lituaniană: vizionare și ascultare, gătit și degustare „kibinas”, produse de patiserie tradiționale umplute cu carne și „simtalapis”.

“În amintirile din Lituania predomină culoarea verde, grija pentru mediul înconjurător, curățenia din toate orașele vizitate.” prof. învățământul primar, Ungureanu Andreea

 

prof. Iuliana Camelia Ivan

Școala Gimnazială Nr. 7, Buzău (Buzău) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/iuliana.ivan

Articole asemănătoare