Importanța educației fizice în viața tuturor

În ziua de astăzi, educația fizică este esențială. Apar noi boli, cauzate în principal de un stil de viață sedentar și de o postură slabă, care dăunează grav corpului uman. Viața omului a devenit din ce în ce mai sedentară, în timp ce prin educație fizică omul își poate trăi viața de zi cu zi într-un mod sănătos. Educația fizică joacă un rol important în dezvoltarea umană și este benefică pentru o viață fizică, mentală, socială, emoțională și spirituală mai bună.

Educația fizică este foarte importantă, deoarece îmbunătățește capacitatea fizică a copiilor, îi face disciplinați și activi. Îi ajută să învețe despre munca în echipă, precum și să-și testeze abilitățile de luare a deciziilor.

Cu activitatea fizică, copiii își pot îmbunătăți capacitatea fizică, postura corporală și, în cele din urmă, își pot crește încrederea. Ajutați elevii pop să-și dezvolte obiceiuri bune de la o vârstă fragedă. Alergatul, jogging-ul, antrenamentul cu greutăți, mâncarea și dormitul sunt câteva obiceiuri care îi vor ajuta atât de mult în viitor.

De ce este importantă educația fizică? Care este scopul educației fizice? Care sunt beneficiile?

Din păcate, vedem din ce în ce mai multe cazuri în care educația fizică este pur și simplu neglijată. Odată cu progresul copleșitor al  tehnologiei, este foarte ușor să uitați importanța de a rămâne activ, în special la copii și adolescenți. Acest lucru se datorează în principal numeroaselor opțiuni disponibile pentru divertisment în fața ecranelor computerului, a telefoanelor mobile și a tabletelor.

Educație fizică la școală

Unii oameni consideră educația fizică ca o modalitate importantă de ai învăța pe  copii valoarea exercițiului, în timp ce alții consideră că educația fizică e mai puțin importantă decât abilitățile standardizate și notarea testelor. Prin urmare, profesorii de educație fizică trebuie să aibă obiective clar definite, care definesc calitatea învățării educației fizice și să ofere rezultate măsurabile.

Profesorii de educație fizică sunt adesea singurii adulți din viața unui copil care îi pot învăța elementele de bază ale sportului. Pentru unii copii, aceasta poate fi prima dată când țin o rachetă, lovind o minge sau încearcă să adune puncte.

Obiectivele unui program de educație fizică includ cursuri de predare care se aplică vieții și sportului. Copiii care pot învăța și respecta regulile rapid sunt capabili să se orienteze mai bine în clasă, ceea ce îi poate ajuta să se comporte mai bine și la alte discipline.
În mod similar abilităților implicate în joc, copiii pot să nu fie conștienți de regulile unor jocuri sportive. Un scop al profesorului de educație fizică ar trebui să fie să predea regulile sporturilor majore, cum ar fi fotbalul, baschetul și handbalul , introducând alte jocuri pentru copii pe care poate că nu le cunosc.

Beneficiile educației fizice

Cele mai importante efecte, care ar trebui întotdeauna evidențiate, ating o gamă largă de beneficii. Educația fizică ne învață cât de important este să devenim activi și să neutralizăm efectele negative ale unui stil de viață sedentar. Stilul de viață al oamenilor este acum foarte sedentar. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza cât de avansată este tehnologia și cât de mult este aceasta în centrul tuturor activităților noastre.

Educația fizică este deosebit de importantă în timpul copilăriei. Acest lucru se datorează faptului că în acel moment dezvoltarea și creșterea corectă sunt cele mai influențate. Educația fizică ne face mai ușor să abordăm toate cunoștințele necesare despre corp. De asemenea, unul dintre aspectele importante ale educației fizice este disciplina. Nu în ultimul rând, dezvoltă abilități interpersonale și colaborative, de muncă în echipă.

Generația noastră actuală suferă de obezitate de la o vârstă fragedă. Obezitatea aduce cu sine și un număr mare de boli conexe. Un copil obez este predispus la boli precum diabetul, bolile cardiovasculare, stresul, tensiunea arterială etc., de aceea este foarte important ca in fiecare zi să se facă exerciții fizice.

 

prof. Antoniu Pop

Școala Gimnazială, Hășdate Finișel (Cluj) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/antoniu.pop

Articole asemănătoare