G Suite – partener în învățarea online

Așa cum tot mai multe școli și universități au început să facă studiile la distanță, profesorii și studenții, activând și învățând de la domiciliu, educația on-line a devenit mult mai răspândită ca niciodată. Ca urmare, G Suite pentru Educație a devenit un set de instrumente indispensabile pentru a face față acestei provocări. Când predai cursuri la distanță, G Suite vă ajută să vă creați un mediu de colaborare și comunicare virtuală pentru a imita și înlocui interacțiunea din viața reală.

În G Suite pentru educație, toate aplicațiile sunt bazate pe cloud și sunt accesibile de pe orice dispozitiv. Acest lucru înseamnă că le puteți accesa de pe orice calculator, tabletă sau telefon cu condiția că aveți acces la internet și vă logați în contul Dvs. Google, nu este necesar de a instala un software pe computer.

E-mail – Gmail permite școlilor să-și utilizeze propriul domeniu pentru a crea conturi de e-mail pentru utilizatori. Este sigur și ușor de a efectua căutări și de a crea arhive. Administratorul poate accesa toate conturile de e-mail, ceea ce este util pentru monitorizarea sau controlul e-mail-urilor de student.

Calendar – Google Calendar vă permite să programați întâlniri, evenimente și trimite înștiințări pentru colegi și elevi. De asemenea, puteți crea mai multe calendare, de exemplu, un calendar personal sau un calendar pentru clasă.

Documente – Google Docs este un procesor de text online, el este versiunea cloud a Microsoft Word. Avantajul cel mai mare este că mai mulți utilizatori pot lucra pe un document împreună, în timp real. Persoana care creează documentul poate permite colaboratorilor de a edita, comenta sau pentru a vizualiza documentul.

Foi de calcul – Google Sheets este un editor de foi de calcul pentru înregistrarea datelor și efectuarea de calcule și reprezintă versiunea cloud a Microsoft Excel. Este un instrument excelent pentru administratorii contului instituțional pentru a urmări reușita școlii și de a vedea tendințele elevilor. De asemenea, folosirea foilor de calcul la ore dezvoltă abilitățile digitale de managementul datelor ale elevilor.

Drive – Google Drive oferă spațiu de stocare cloud nelimitat la școli. Cu alte cuvinte, se pot organiza și partaja documente și foldere într-un singur loc și să le accesați de la distanță de oriunde.

Formulare – Google Forms este un instrument de sondaj, permițându-vă pentru a colecta informații, set de teste, și de a analiza rezultatele în timp real.

Slide-uri – Google Slides este o versiune cloud a Microsoft PowerPoint, care permite întreaga echipă să lucreze împreună la prezentări multimedia în timp real.

Meet – Google Meet oferă posibilitatea de a face video conferinte pentru grupuri de până la 250 de persoane pentru conturile instituționale, durata sesiunii potae fi de o oră și există posibilitatea de înregistrare.

Classroom – Google Classroom este un mediu de învățare digital în cadrul căruia profesorii pot stabili sarcini, activități, materiale sau pot comunica cu elevii oferindule note și feedback la temele efectuate de ei.

Site-uri – Google Sites permite de a crea un site web simplu pentru a găzdui materiale, curriculum, sau proiecte — fără a cunoaște web design sau de a avea aptitudini de programare web.

Jamboard – Jamboard este aplicația ce permite elevilor să împărtășească idei și să colaboreze pe o tablă interactivă cloud prin intermediul la orice dispozitiv accesibil.

Groups – Google Groups vă permite să partajați fișe, materiale, link-uri cu elevii, părinții și celelalte cadre didactice. De asemenea este util pentru trimiterea e-mailurilor cu anunțuri pentru părinți.

Vault – Google Vault vă oferă control asupra datelor și a setărilor de securitate.

Siguranța utilizării G Suite pentru educație

G Suite pentru Educație este conceput pentru a satisface standardele de securitate cerute de școli. Suplimentar, Google are setări avansate pentru controlul asupra datelor dumneavoastră.

  • Servere securizate: Toate aplicațiile G Suite au implementat controlul de acces la date astfel încât datele să rămâne private și în siguranță.
  • În conformitate cu legislația. G Suite pentru Educație îndeplinește FERPA, COPPA, și standardele de protecție a datelor.

Google Sheets poate fi utilizat pentru a face evidența prezenței elevilor, atât prezența celor prezenți în clasa și celor din mediul online.
Pentru automatizarea acestui proces puteți să încercați Sheetgo’s attendance management workflow template. Profesorul completează propriul Google Sheets, marcând care elevi sunt prezenți sau absenți în fiecare clasă, folosind casetele de selectare și meniurile derulante. Foaia de calcul a fiecărui profesor este conectată la foia de calcul a administratorului, prin intermediul conexiunii Sheetgo. Acest lucru permite administratorului școlii să monitorizeze în ansamblu prezența fiecărei clase în timp real. Evidența prezenței nu poate fi efectuată direct în Google Classroom, dar pot fi integrate foile de lucru pentru a efectua acest lucru. Google Sheets poate fi utilizat în diverse scopuri, așa ca monitorizarea performanței elevilor, notarea elevilor și partajarea informației cu administrația școlii.

Pentru înregistrarea reușitei elevilor și partajarea informației cu administrația școlii în mod automat, puteți utiliza Sheetgo’s Gradebooks Management template. În primul rând, profesorii notează elevii pentru activitățile efetuate în propria foaie de lucru. În al doilea rând, Sheetgo conectează și transferă datele automat administrației școlii. Ca rezultat, veți obține o privire de ansamblu a nivelului de reușită pentru toate sarcinile efectuate de elevi.

Având în vedere că întregul set de aplicații este complet gratuit, e destul de greu să alegi alt instrument. Pentru profesori sau administrația școlii ce sunt în căutarea unui set de instrumente de colaborare și administrare, aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni disponibile. Deși învățare de la distanță are dezavantaje atât pentru profesori cât și pentru elevi, lucru cu G Suite poate ajuta ambele părți să își dezvolte competențe transferabile valoroase și să lucreze mai productiv. Google apps este extrem de flexibil, nu mai puțin decât Google Sheets. Și există o serie de extensii disponibile care ajută de extinde posibilitățile oferite de Google apps.

Bibliografie
1. teachercenter.withgoogle.com/training
2. blog.sheetgo.com/education-processes/teaching-remotely-with-g-suite-for-education/

 

prof. Giorgiana Ioan

Școala Gimnazială, Romanu (Brăila) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/giorgiana.ioan

Articole asemănătoare