Erasmus+ în Școala Gimnazială „Învățător Radu Ion”

Conform zicalei „Toamna se număra bobocii”, Școala Gimnaziala „Învățător Radu Ion” din satul Vadu-Parului, Prahova culege roadele. Astfel, în urma aplicării la Programul Erasmus+, program de educație al Uniunii Europene, Școala a obținut granturi pentru patru proiecte ce vor fi implementate în următorii doi ani școlari. Trei proiecte sunt dedicate elevilor care, împreună cu cadrele didactice, vor face schimb de experiență cu școli din Europa pe parcursul unei săptămâni – KA2 proiecte de parteneriat strategic, iar un proiect este dedicat formării profesionale a cadrelor didactice ale școlii, KA1- educație școlară.
Menționăm ca toate proiectele au primit finanțare de la Comisia Europeană.

Cele trei proiecte KA2, în care școala noastră este parteneră, sunt:

“Proud of  Being European” -2019-1-ES01-KA229-064165_4 unde coordonator este  Centro Publico Integrado La Jota, Zaragoza, Spania alaturi de alte scoli partenere din : Franta, Italia, Polonia si Portugalia
Elevii si profesorii implicati vor invata despre valorile patrimoniului cultural, despre incluziunea sociala, isi vor dezvolta competentele cheie, vor comunica in limba engleza , vor promova valorile si traditiile locale prin dialoguri  interculturale, imbunatatindu-si  abilitatile de comunicare in lb.engleza.

“Unblocking Limits Together” -2019-1-ES01-KA229-065576_5, coordonator este Scoala Doctor Calatayud, Aspe, Spania alaturi de parteneri din scoli din Grecia, Marea Britanie, Italia, Irlanda.Temele abordate de acest proiect sunt: diversitatea culturala si lingvistica, toleranta, empatia, rezilienta , implicarea parintilor in viata scolara  precum si incuziunea sociala.Elevii si cadrele didactice vor vizita cele cinci scoli europene  urmand ca in anul scolar 2020-2021 sa fie si scoala gazda.

“Wise Online Web Surfers” -2019-1-ES01-KA229-063918_2, coordonat de Escola Guerau de Liost , Les Franqueses del Valles, Spania avand ca parteneri scoli din Lituania si Grecia.Participantii la acest proiect –elevi si cadre didactice vor invata despre cum sa navigheze in siguranta pe internet, cum sa se fereasca de comportamente de tip cyberbullying si cum sa ajute persoanele care cad victime acestui fenomen, isi vor dezvolta competentele digitale si vor intelege cum sa foloseasca in mod creativ si util social media, transformandu-se din consumatori media in creatori de media.

Cel  de-al patrulea proiect,  “Scoala mea digitala incluziva“ –2019-1-RO01-KA101-062347  este dedicat formarii si dezvoltarii unor competente profesionale pentru cadrele didactice ale  Scolii Gimnaziale “Invatator Radu Ion “, cadre care doresc sa isi dezvolte competentele digitale pentru a folosi la clasa resursele Web 2.0 si tehnologiile sec.XXI precum si pentru a-si dezvolta metode psihopedagogice si de a invata despre resurse utile in lucrul la clasa cu elevi cu nevoi si cerinte educationale  speciale.Pentru acestia, echipa de proiecte Erasmus + a scolii a identificat cativa furnizori de servicii si programe educationale in Europa  cu care va colabora pe perioada 2019-2021.Cadrele didactice selectate vor beneficia de formare profesionala la doua cursuri : in Italia –“Integrating ICT and  new technologies into teaching and education”   si  in  Portugalia –“Non formal for Inclusion “.”Totodata , cadrele didactice vor avea ocazia sa asiste la diferite lectii si sa faca schimb de experienta promovand  activitatile scolii  noastre in doua scoli din Italia si Portugalia prin activitatea propusa de proiect-job-shadowing “, spune coordonatorul proiectelor , prof. Emilia Alexe.

Școala Gimnaziala “Învățător Radu Ion“ fiind Școală eTwinning, va lucra activitățile pe platforma educationala gratuita eTwinning, astfel încât de activități sa beneficieze toți elevii școlii. De asemenea. va organiza ateliere eTwinning in cadrul activităților din școlile europene unde va participa in mobilități.

Echipa Erasmus+ a școlii urează participanților la implementarea acestor proiecte “Mult Succes!”

Coordonator Echipa Erasmus +
Prof. Emilia Alexe

 

prof. Emilia Alexe

Școala Gimnazială Vadu-Parului (Prahova) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/emilia.alexe

Articole asemănătoare