BrainPop – resursă educațională ușor accesibilă cadrelor didactice

BrainPop este un grup de site-uri educaționale care cuprinde peste 1.000 de filme animate scurte pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, teste și materiale conexe, care acoperă subiecte de știință, studii sociale, engleză, matematică, inginerie și tehnologie, sănătate și arte și muzică. BrainPop este utilizat în peste 25% din școlile din SUA, cât și în alte câteva țări (Mexic, Franța, Spania, Israel – videoclipuri în limbile locale) și oferă, de asemenea, abonamente pentru familii și școlari. BrainPop este disponibil prin abonament, însă are și un conținut gratuit (un film al zilei, mai multe filme gratuite din fiecare domeniu, materiale pentru educatori, inclusiv planuri de lecții și o bibliotecă extinsă de jocuri educaționale numită GameUp). Aplicația gratuită pentru smartphone și tabletă accesează conținutul gratuit și abonamentul BrainPop.

Videoclipurile și alte materiale sunt concepute pentru a atrage elevii și pentru a ajuta profesorii și școlarii de acasă; acestea sunt aliniate la standardele educației de stat. Majoritatea videoclipurilor prezintă personajele Tim și Moby.

În plus față de BrainPop.com pentru copiii mai mari, compania oferă BrainPop Jr. pentru copiii mai mici, cât și BrainPop Educators, un program gratuit pentru profesori și părinți în care aceștia pot să posteze materiale și să interacționeze cu BrainPop și unul cu celălalt, GameUp și My BrainPop, un instrument pentru studenți și profesori pentru a înregistra realizările învățării. Site-urile sunt deținute de FWD Media, Inc. și filialele sale, cu sediul în New York City.

Resursa interactivă gratuită a site-ului pentru profesori și educatori la domiciliu, BrainPop Educators, conține sfaturi gratuite, instrumente și cele mai bune practici pentru educatori. Filmele BrainPop pot fi folosite pentru a introduce o nouă lecție sau temă, pentru a ilustra subiectele complexe sau pentru a revizui înainte de un test. Conținutul este aliniat la standardele de educație de stat din SUA și poate fi căutat după subiect sau standard de stat. În plus față de filme, site-ul afișează teste, jocuri educaționale, experimente și alte conținuturi conexe pe care elevii le pot folosi interactiv pentru a consolida lecțiile din filme.

Produsele BrainPop sunt compatibile cu PC-uri, Mac-uri, proiectoare și table interactive, precum și aplicații pentru tablete și telefoane inteligente. Nu este necesară descărcarea, instalarea sau hardware-ul special.

Filmele prezintă personaje recurente precum robotul Moby, Tim (un adolescent, la BrainPop) și Annie (o fată mai tânără, la BrainPop Jr.). Majoritatea filmelor încep cu personajele care răspund la corespondență și se termină cu umor, adesea cu Tim care se enervează la Moby sau invers.

În 2011, BrainPop și-a lansat site-ul de jocuri educaționale, GameUp , care conține o colecție de jocuri online gratuite de la editori de jocuri terți și designeri ai BrainPop, care ajută la predarea unei varietăți de subiecte și se coordonează cu programele BrainPop, BrainPop Junior și BrainPop ELL. GameUp își propune să ajute profesorii să folosească jocuri educaționale în clasă pentru a implica și motiva elevii. Este susținut de educatorii BrainPop.

Chiar dacă toate aceste resurse sunt în limba engleză, ele pot fi utilizate eficient și cu succes și în România, în clasele tradiționale cu predare în limba română dacă profesorul/ părintele are cunoștințe minime de limba engleză. BrainPop Jr. este cel mai potrivit pentru nivelul preșcolar și școlar mic. Profesorii pot crea și apoi utiliza la clasă propriile filmulețe, hărți, teste rapide sau scheme pentru diferitele teme puse la dispoziție.

Bibliografie
▪ https://en.wikipedia.org/wiki/BrainPop
▪ https://www.brainpop.com/
▪ https://jr.brainpop.com/
▪ https://educators.brainpop.com/

 

prof. Nicoleta-Georgiana Pariza

Grădinița cu Program Prelungit Perluțele Mării, Constanța (Constanţa) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/nicoleta.pariza

Articole asemănătoare