Proiectele eTwinning – o provocare pentru elevi și cadre didactice

În urmă cu zece ani m-am înscris pe platforma interactivă eTwinning și am început să particip la diferite proiecte internaționale eTwinning.
Ce este pentru mine eTwinning?

eTwinning este o șansă sa ne implicăm alături de elevii noștri în proiecte și parteneriate internaționale, să schimbăm idei, să învățăm lucruri noi și utile, să observăm  procesul de învățământ din alte țări europene și nu numai, să ne îmbogățim cunoștințele de limbă engleză atât noi cât și elevii noștri, să aplicăm cunoștințele TIC pe platforma eTwinning și multe alte beneficii.

Proiectele eTwinning se desfășoară doar online, pe platforma existentă, și pentru aceasta e necesar ca școlile să fie dotate cu laboratoare cu computere. De asemenea, proiectele sunt bine structurate și împărțite pe cicluri de învățământ, primar și gimnazial.

Deoarece în aceste proiecte sunt de obicei implicate un număr mare de școli europene, elevii au ocazia sa-și îmbogățească cunoștințele într-un mod atractiv, modern, folosind tehnologia TIC , atât de necesară vremurilor acestora. Este important de menționat faptul că aceste proiecte se pot desfășura și în cadrul activităților extracurriculare în afara orelor de curs, cu avizul școlii și al părinților elevilor.

Platforma educațională eTwinning este un mod accesibil de  a dezvolta creativitatea elevilor, de a promova exemplele de bună practică.

Astfel, elevii învață numele țărilor partenere, numele orașelor, al școlilor de unde provin elevii străini din proiect, apoi în funcție de tema proiectului, realizează lucrări, desene, colaje, fotografii, texte pe care le postează pe Twinspace-ul proiectului. Totodată, elevii își exersează cunoștințele de limbă engleză din dorința de a putea citi mesajele colegilor străini, aprecierile și sugestiile acestora.

Dintre cele mai îndrăgite teme de proiecte desfășurate în ultimii ani, cele mai apreciate de elevii mei au fost cele dedicate sărbătorilor de Crăciun și Paște, dar și cele cu caracter istorico- geografic.

Recomand cu încredere accesarea platformei educaționale eTwinning și participarea la proiectele de pe site-ul eTwinning.net.

prof. Nicoleta Pop

Școala Gimnazială Radu Popa, Sighișoara (Mureş) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/nicoleta.pop

Articole asemănătoare