Around the World in 180 Days, explorarea lumii prin eTwinning

Elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială Nr. 22 din Galați au avut parte, în anul școlar 2023-2024, de o aventură educațională unică prin participarea la proiectul eTwinning „Around the World in 180 Days”. Acest proiect, caracterizat printr-o colaborare internațională remarcabilă, a reunit elevi și profesori din 11 țări diferite, oferindu-le oportunitatea de a învăța despre culturile, obiceiurile și fauna diverselor regiuni geografice ale lumii.

Proiectul a fost deosebit de inovator, utilizând tehnologii moderne, inclusiv inteligența artificială, pentru a crea texte și ilustrații de basm. Elevii au avut la dispoziție instrumente educaționale avansate precum BookCreator, Padlet, Wakelet și platforma Canva. Aceste instrumente le-au permis să creeze materiale captivante și să participe activ la procesul de învățare.

Pe parcursul proiectului, elevii s-au implicat în diverse activități care le-au îmbogățit cunoștințele și le-au dezvoltat abilitățile artistice, tehnologice și interculturale. De exemplu, au realizat enciclopedii de animale, au creat artă aborigenă și măști africane, explorând astfel tradițiile și arta unor regiuni specifice.

Utilizarea jocurilor și a chestionarelor a sporit interactivitatea educațională, iar colaborarea între partenerii din diferite țări a adăugat o dimensiune internațională proiectului. Ei au avut ocazia să învețe unii de la alții și să își împărtășească perspectivele culturale diferite. De exemplu, în timpul misiunii dedicate Africii, elevii au folosit inteligența artificială pentru a crea basme educaționale și ilustrații, o activitate care a fost foarte apreciată.

„Around the World in 180 Days” a inclus crearea unei cărți interactive despre fiecare continent, ceea ce a permis elevilor să își aprofundeze cunoștințele geografice într-un mod captivant și accesibil. Activități precum crearea unei galerii de autoportrete și explorarea Google Earth-ului au facilitat interacțiunea și cunoașterea reciprocă între participanți.

Fiecare misiune a fost concepută pentru a încuraja colaborarea și creativitatea. Elevii și-au dezvoltat abilitățile artistice și tehnologice, explorând în același timp aspectele culturale și conectându-se cu colegii lor din întreaga lume.

Acest proiect a avut, de asemenea, un impact semnificativ în prevenirea abandonului școlar și promovarea incluziunii sociale. Prin oferirea unei experiențe de învățare captivante și interactive, proiectul a motivat elevii să participe activ la activitățile școlare, reducând riscul de abandon școlar. Implicarea tuturor elevilor, indiferent de mediul lor socio-economic, a fost esențială pentru crearea unui mediu educațional incluziv și echitabil.

”Around the World in 180 Days” a demonstrat că educația poate fi captivantă și interactivă atunci când este combinată cu tehnologia și colaborarea internațională. Elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială Nr. 22 Galați au avut parte de o experiență educațională de neuitat, care le-a lărgit orizonturile și le-a dezvoltat abilitățile necesare pentru a deveni cetățeni informați și empatici. Această inițiativă nu doar că a îmbogățit cunoștințele participanților, dar a contribuit și la prevenirea abandonului școlar și la promovarea incluziunii sociale, subliniind importanța unei educații accesibile și echitabile pentru toți elevii.

https://www.canva.com/design/DAGCY6b6T-4/hvSEE533RmjfKALChENgAA/view#6

 

prof. Janeta-Simona Maravela

Școala Gimnazială Nr. 22, Galați (Galaţi) , România
Profil iTeach: iteach.ro/profesor/janeta.maravela

Articole asemănătoare